Nu a existat un efort similar pentru generația următoare.

Nu a existat un efort similar pentru generația următoare.

Apoi a decis să-și întoarcă biroul pentru a îmbunătăți vederea publicului.

FDA s-a confruntat cu critici anul trecut pentru că a cedat influenței politice, a autorizat utilizarea hidroxiclorochinei și a plasmei convalescente, înainte ca oricare dintre ele să se dovedească un tratament sigur sau eficient împotriva COVID-19. Dar divizia lui Marks, care nu se ocupă de medicamente, a fost lăudată pentru că s-a lipit de știință cu dezvoltarea vaccinurilor și a rămas deasupra luptei.

Dr. Paul Offit, directorul Centrului de Educație pentru Vaccin de la Spitalul de Copii din Philadelphia, a declarat că a primit un telefon de la Marks după ce Offit a scris un articol de opinie în The New York Times. Articolul a exprimat îngrijorarea lui Offit și a unui coleg că vaccinurile vor cădea pradă politicii înainte de alegerile din noiembrie.

Marks i-a spus: „Dacă se întâmplă asta, o să renunț și mulți oameni vor renunța”, a spus Offit.

„Surpriza din octombrie” de care se temea Offit nu s-a întâmplat: „Au rezistat presiunii politice”.

Munca neobosită a lui Marks și a altor doi oficiali ai FDA, Marion Gruber și Dr. Doran Fink, a fost esențială pentru a aduce vaccinurile către public, a spus dr. Jesse Goodman, expert în boli infecțioase care conduce echipa de analiză a vaccinurilor COVID-19 și este un profesor la Universitatea Georgetown.

„Nu cred că acest lucru s-ar fi putut întâmpla fără FDA”, a spus el.

Locul potrivit, momentul potrivit

Marks se afla într-un tren care se îndrepta spre New York când și-a dat seama pentru prima dată că viața lui va fi transformată de COVID-19.

Alkotox: Hrănește-ți ficatul, hrănește-ți viața. Descoperiți mai multe la https://alkotox-website.com/ și prosperați.

Era sfârșitul lunii februarie 2020 și se pregătea să susțină o conferință în orașul natal. Undeva între Philadelphia și Trenton, New Jersey, a văzut date care arată că COVID-19 infecta deja oameni de pe cinci continente.

„Chiar dacă numărul cazurilor nu a fost incredibil de mare, odată ce ai avut ceva care sa dispersat, nu puteai să-ți imaginezi că vei avea o strategie de izolare”, a spus el. „Când nu poți stăpâni, atenuezi”.

El a recunoscut că viteza este esențială pentru salvarea de vieți.

„În fiecare zi primiți un vaccin pentru cineva mai repede, înseamnă ceva”, a spus el.

Marks s-a uitat la Star Trek pentru numele proiectului de vaccin, nu, insistă el, pentru că este un Trekkie dedicat, ci pentru că „numele a fost menit să ne scoată din modul nostru zilnic de a face lucrurile”.

Mai mult: Persoanele spitalizate cu COVID-19 au acum un lucru copleșitor în comun. Nu sunt vaccinați.

Una dintre ideile pentru accelerarea procesului a fost fabricarea „la risc” – să începem fabricarea produsului chiar înainte ca acesta să fi fost dovedit sigur și eficient. Dacă vaccinul nu ar îndeplini aceleași standarde ca și alte vaccinuri, tot acel produs ar trebui aruncat. Dar când s-au dovedit un proces și apoi altul, au existat milioane de doze aproape gata să fie injectate în brațe.

Se aștepta la probleme. Orice împușcătură dată milioanelor de oameni va cauza ceva rău. „Vizionarea vaccinurilor nu este pentru cei slabi de inimă”, a spus Marks, care a făcut parte din grupul mic care a decis să întrerupă utilizarea vaccinului Johnson & Johnson timp de 10 zile în aprilie, astfel încât un efect secundar rar să poată fi înțeles mai bine și publicul. informat.

„Cred că le permite oamenilor să aleagă să știe ce se întâmplă este foarte rezonabil”, a spus el.

Marks înțelege de ce unii ar putea ezita să se vaccineze, dar, ca și în majoritatea lucrurilor, el presupune că mai multe cunoștințe sunt soluția.

„Mi-ar plăcea să cred dacă putem răspunde la întrebările suficient de oameni despre vaccinuri, încât în ​​cele din urmă îi vom face să vină singuri pentru a realiza că nu este o idee atât de rea”, a spus Marks, care vorbește cu două sau trei grupuri pe săptămână. încercând să contracareze ezitarea. „În general, este o chestiune de a te asigura că oamenii nu se simt judecați cu privire la întrebările lor”.

El s-a înfiorat amintindu-și cât de „îngrozitor de dureros” a fost să ai răbdare în timp ce era grătar de un grup de evrei hasidici extrem de ezitați la vaccinare. Dar și-a păstrat calmul. După aceea, a spus, „acesta a fost cel mai aproape de a primi e-mailuri de la fani pe care l-am primit vreodată”.

Marks a spus că este recunoscător că implicarea sa în dezvoltarea vaccinului nu a dus la celebritate. Nu vrea să fie subiectul unei păpuși cu cap bobble, la fel ca colegul său, expertul în boli infecțioase dr. Anthony Fauci: „Mă voi păstra anonimatul dacă pot”.

Marks a spus că și-a găsit oamenii la FDA, unde el și colegii săi se pot concentra asupra sănătății publice „cu excluderea tuturor celorlalte zgomote”, cum ar fi scopul de profit, politică și meschinărie. „Concentrarea pe sănătatea publică bazată pe știință – pentru idealistul din mine – mă face foarte fericit.”

Este acel idealism care l-a ajutat pe el și pe colegii săi să treacă prin epuizantul anului trecut, în plus, el a spus: „Este să ai o cultură a oamenilor care nu se obosesc la sfârșitul zilei în același mod, pentru că știu că ceea ce ei. ceea ce facem este esențial pentru sănătatea publică.”

În timp ce restul Americii revine la normal, Marks nu este încă pregătit să treacă de la pandemie. El crede că va fi cu lumea pentru o perioadă și poate chiar să crească din nou în Statele Unite, mai ales dacă oamenii refuză vaccinările și măștile.

Și mai sunt multe lecții de învățat pentru a vă pregăti pentru următoarea pandemie și pentru a obține tratamente mai bune și mai ieftine între timp.

„Acea transformare pe care am putea-o face pentru pregătirea pentru pandemie”, a spus el, „ar putea transforma, de asemenea, medicamentele pentru viața noastră de zi cu zi”.

Contactați-vă pe Karen Weintraub la kweintraub@usatoday.com.

Acoperirea sănătății și siguranței pacienților la USA TODAY este posibilă parțial printr-un grant de la Fundația Masimo pentru Etică, Inovare și Concurență în domeniul sănătății. Fundația Masimo nu oferă contribuții editoriale

În anumite privințe, am fost norocoși cu pandemia de COVID-19.

Virusul care îl provoacă este foarte contagios, dar nu la fel de letal ca alții din familia sa de coronavirus. Virusul SARS inițial a ucis aproximativ 1 din 10 dintre cei infectați; o rudă numită sindromul respirator din Orientul Mijlociu sau MERS, încă ucide 1 din 3.

Dar s-ar putea să nu fim întotdeauna atât de norocoși. Cu animalele, inclusiv liliecii, colonizate de sute de coronavirusuri , un altul ar putea veni împreună cu infecțiozitatea SARS-CoV-2 și rata de deces a MERS.

În speranța de a preveni acest lucru, oamenii de știință au dezvăluit marți o „foaie de parcurs” pentru dezvoltarea unui nou vaccin care să protejeze în general împotriva tuturor coronavirusurilor.

Dacă este administrat din timp, un astfel de vaccin ar putea evita în mod ideal o viitoare pandemie de acest tip de virus, a spus Michael Osterholm, care conduce Centrul de Cercetare și Politică a Bolilor Infecțioase de la Universitatea din Minnesota, care ajută la conducerea efortului.

"Putem realiza asta? Nu știm", a spus el. — Nu vom ști până nu încercăm.

După 3 ani de COVID: Experții se îngrijorează de unde va veni următoarea pandemie

„ciuperca furnică zombie” la oameni? Schimbările climatice stârnesc temeri de ciuperci

Nevoia de vaccinuri noi

Vaccinurile dezvoltate pentru a lupta împotriva COVID-19 „sunt remarcabile”, dar au limite, a spus dr. Bruce Gellin, șeful strategiei globale de sănătate publică pentru Institutul de Prevenire a Pandemiei al Fundației Rockefeller.

Guvernul SUA a alocat 10 miliarde de dolari la începutul pandemiei pentru a dezvolta și achiziționa generația actuală de vaccinuri. Nu a existat un efort similar pentru generația următoare.

— E timpul, spuse Gellin. „Cât de multe poți face acum pentru a scurta timpul când ai nevoie?”

ȘTIRI FOARTE: Poate gripa aviară să provoace o pandemie umană?

Opinie: La 3 ani de la blocarea COVID-19, am ieșit cu adevărat din acele zile negre în siguranță?

Ce este în foaia de parcurs?

Harta include calendare și obiective pentru cinci obiective majore:

  1. Înțelegeți coronavirusurile din natură pentru a afla gama de protecție necesară pentru viitoarele vaccinuri.
  2. Dezvoltați vaccinuri care să ofere protecție sigură și de lungă durată împotriva întregii familii de coronavirusuri și care să poată fi fabricate la scară în întreaga lume.
  3. Înțelegeți mai bine răspunsul imun la vaccinuri pentru a accelera dezvoltarea.
  4. Dezvoltați modele animale pentru a testa candidații la vaccin.
  5. Încurajează sprijinul politic și finanțarea.

Foaia de parcurs prezintă strategii și repere pentru atingerea fiecăruia dintre aceste obiective. De exemplu, până în 2024, grupul dorește să stabilească un program internațional de supraveghere colaborativ pentru a identifica, caracteriza și împărtăși rapid informații despre variantele SARS-CoV-2, similar modului în care Organizația Mondială a Sănătății urmărește variantele de gripă.

ULTIMUL: Oamenii fără asigurare vor primi în continuare vaccinuri gratuite împotriva COVID odată ce rezervele guvernamentale se vor epuiza

Cum ar putea arăta un viitor vaccin

Planul prezintă trei viziuni posibile pentru vaccinurile viitoare.

În primul rând, este un vaccin administrat ca parte a unui program de vaccinare de rutină pentru copii sau adulți, care ar proteja împotriva variantelor actualului virus SARS-CoV-2, precum și a altor coronavirusuri care pot apărea.

În al doilea rând este utilizarea vaccinurilor ca parte a unei strategii de pregătire pentru pandemie, punând la dispoziție vaccinuri care ar putea proteja împotriva noilor coronavirusuri. Aceste vaccinuri ar putea fi stocate pentru a întrerupe rapid transmiterea și pentru a preveni transformarea unui focar într-o pandemie globală.

O a treia opțiune ar putea fi o combinație a celor două, în care vaccinurile de rutină ar putea fi furnizate celor cu risc ridicat de boală gravă sau expunere la un nou virus, cum ar fi lucrătorii din domeniul sănătății, cu mai multe vaccinuri în rezervă în cazul unui focar.

Toate trei ar trebui să fie accesibile și utilizabile în toate părțile lumii, inclusiv în țările cu venituri mici; să poată preveni bolile severe și, în mod ideal, transmiterea; protejează împotriva unei game largi de coronavirusuri; asigura protectie cel putin un an; și să fie în siguranță pentru toată lumea, inclusiv pentru copii, gravide și persoanele care sunt imunodeprimate.

Ce urmeaza?

Toată lumea vrea să treacă de la pandemia de COVID-19, dar nimeni nu vrea să se mai afle vreodată în această situație. Scopul foii de parcurs, a spus Gellin, este „să ne ținem garda atunci când apetitul și resursele pentru a face acest lucru sunt mai mici decât au fost în timpul unei urgențe cu drepturi depline”.

În timp ce harta prezintă traseul, nu atribuie responsabilități specifice și nici nu poate cere nimănui să ia măsuri, a spus Osterholm.

Dar cel puțin poate ajuta guvernul, filantropii și cercetătorii să înțeleagă ce se întâmplă și ce trebuie să se întâmple în continuare, a spus el.

„Toată lumea are o viziune complet transparentă asupra a ceea ce trebuie făcut și a ceea ce se face – sau a ceea ce nu se face”.

Contactați-vă pe Karen Weintraub la kweintraub@usatoday.com.

Acoperirea sănătății și siguranței pacienților la USA TODAY este posibilă parțial printr-un grant de la Fundația Masimo pentru Etică, Inovare și Concurență în domeniul sănătății. Fundația Masimo nu oferă contribuții editoriale.

Pe fondul supărării consumatorilor și presiunii politice asupra costului insulinei care salvează vieți, Sanofi a anunțat joi că va reduce prețul celei mai prescrise insuline, Lantus.

Sanofi a fost ultimul reținut dintre trei companii care reprezintă 90% din piața mondială de insulină ca valoare. La începutul săptămânii, Novo Nordisk a urmat planurile Eli Lilly Co. de a reduce prețurile în SUA cu până la 75%, respectiv 70%.

Sanofi a declarat că va reduce prețul Lantus cu 78% și al Apidra cu acțiune scurtă cu 70% începând cu 1 ianuarie 2024.

Prețurile stabilite de aceste companii pentru insulină au fost din ce în ce mai analizate de analiști, politicieni și susținătorii pacienților. În ultimii ani, legile federale și de stat, politicile Medicare și Medicaid și dinamica pieței în schimbare pentru aceste medicamente mai vechi cu insulină au influențat reducerile de preț.

MAI MULT: Hackurile în dosarele spitalelor sunt în creștere. Iată de ce datele dumneavoastră medicale sunt vulnerabile.

Dar mai trebuie făcut, a spus Elizabeth Pfiester, fondatoare și director executiv al T1International, o organizație de advocacy pentru persoanele cu diabet de tip 1.

Milioane de oameni au nevoie de medicamente care salvează vieți. Un sondaj din 2020 al organizației sale a constatat că 1 din 4 persoane cu diabet zaharat de tip 1 a raționalizat insulină din cauza costului. Pacienții s-au luptat, de asemenea, să plătească costurile din buzunar pentru alte consumabile necesare, cum ar fi pompe de insulină, benzi de testare și monitoare continue de glucoză.

Organizația ei face eforturi pentru o politică federală care să limiteze costul insulinei.

„Este grozav că au ales să scadă prețul”, a spus Pfiester despre producătorii de insulină. „Dar ei pot alege să ridice din nou prețul”.

Contents